• Головна
  • Які корисні речовини містяться у зеленому чаї?
Новини компаній
09:56, 29 січня

Які корисні речовини містяться у зеленому чаї?

Новини компаній

Про корисні властивості зеленого чаю відомо вже не першу сотню років. Його рекомендують пити при багатьох проблемах зі здоров'ям, для підвищення імунітету і виведення токсинів. Здавалося б, звичайний чайний лист, але мало хто знає, який багатий склад він має. Пити напій можна на регулярній основі, додаючи його до раціону харчування. Помітити позитивний вплив на організм можна навіть після нетривалого споживання. Пропонуємо розібратися в тому, в чому полягає цінність?

Які корисні речовини містяться у зеленому чаї?, фото-1

Корисний склад

Всім відомий зелений чай, має неймовірно збалансований склад:

  • Кофеїн. У таких сортах листя міститься його аналог – алкалоїд теїн. Завдяки цьому елементу напій має м'який тонізуючий вплив, на відміну від кави. Теїн не має властивості до накопичення в організмі, не провокує отруєння при великому вживанні;
  • Теофілін та теобромін – вони так само відносяться до алкалоїдів, мають судинорозширювальний вплив, і дозволяють вивести зайву вологу. З цієї причини зелений чай має сечогінний ефект;
  • Танін – речовина відповідає за терпкий смак. Її найбільша кількість міститься у високогірних сортах. Він сприятливо впливає на шлунок, зміцнює судини;
  • Катехіни – тривалий час, цілющі властивості зеленого чаю пов'язували саме з цими компонентами. Вони можуть позитивно впливати при нефритах, мігренях, підвищеному тиску;
  • Вітамін Р – він потрібний для нормальної роботи організму. У зелених сортах його значно більше, ніж у чорних. Якщо регулярно випивати кілька чашок напою, можна заповнити денну потреба організму в речовині;
  • Вітаміни: С, В, К, Е – всі вони сприятливо впливають на здоров'я;
  • Білкові компоненти та амінокислоти. Вони підтримують імунітет, дозволяють позбавитися токсинів, і зміцнюють нервову систему;
  • Фтор, натрій, йод та інші мінеральні речовини. Вони захищають зубну емаль, зміцнюють нервову систему і є профілактикою появи атеросклерозу;
  • Органічні кислоти – посилюють лікувальний вплив напою, роблячи його невід'ємною частиною правильного харчування;

Але, домогтися позитивного впливу на організм, за умови вживання чаю, можна лише за умови, що він буде приготовлений з високогірного листя. Саме вони містять необхідну кількість активних компонентів і радують відмінним смаком. Іноді, може бути рекомендований прийом напою, при ГРВІ, для швидкого одужання, та усунення інтоксикації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...