• Головна
  • На Ужгородщині відкрили грибоферму з вирощування шиітаке
09:48, 11 вересня 2019 р.

На Ужгородщині відкрили грибоферму з вирощування шиітаке

В селі Концово Ужгородського району офіційно відкрилася грибоферма Nature Green (NG), де вирощують гриби шиітаке.

Про це повідомляє agrotimes.ua.

«NG нарешті відкриває свої двері для бізнесу після двох років планування, будівництва, розвитку та забезпечення стабільної якості врожаю» — йдеться у повідомленні.

Також додається, що для вирощування грибів використовують лише органічні компоненти.

Гриби планують реалізовувати як на місцевому, так і на міжнародному ринках.

Окрім шиітаке, на фермі планують вирощувати також гриби пом пом (лев’яча грива), шімеджі, ерінги та інші екзотичні гриби.

Ферма має виробляти понад 200 тонн високоякісного шиітаке щомісяця, і створювати робочі місця, — додав керівник відділу продажів компанії NG Пітер Сазерленд.

Довідково:

Шиітаке - Добре вивчений цілющий гриб, в Азії його називають «Імператорським грибом» за свої видатні лікувальні властивості.

Шиітаке - японська назва, утворене від слів take - «гриб» і shii - вид каштанового дерева (Castanopsis cuspidata), на якому зазвичай зростає гриб в Японії. У лісах Китаю і Японії, шиітаке все ще зростає в дикому вигляді і на багатьох інших видах дерев, включаючи вільху, клен, дуб, волоський горіх і чорне дерево. У свіжому вигляді він має забарвлення молодого оленя, покритого світлими плямами. У сушеному вигляді капелюшок гриба стає схожою на потріскану стару шкіру.

Протягом тисячоліть Шиітаке відомий в Японії і Китаї як продукт, що представляє живильну і медичну цінність.

Гриб нешкідливий, його можна їсти в якості делікатесу просто так, не вкладаючи в процес лікувальних цілей. Завдяки вмісту амінокислот, вітамінів групи В продукт застосовують як засіб для профілактики і продовження молодості.

В шиітаке присутній дуже рідкісний полісахарид – лентинан, який збільшує вироблення ферменту перфорина, знищує атипові клітини. Препарати застосовують для профілактики розвитку онкологічних захворювань, гриб ефективно справляється з наслідками хіміотерапії та радіаційного опромінення. Продукт є активним імуномодулятором, що вистроює в організмі противірусний бар’єр, він пригнічує ріст патогенної мікрофлори, захищає від запальних процесів, відновлює склад крові, загоює виразки і ерозії в кишечнику і шлунковому тракті. Шиітаке очищає організм від холестерину, стабілізує процеси обміну, покращує між тканинний харчування, знижує рівень глюкози. Остання властивість робить його корисним продуктом харчування для діабетиків.

Фото постера ілюстративне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#шиітаке
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...