
10:19, 1 грудня 2018 р.
В яких ужгородських їдальнях можна дешево і сердито пообідати (ОГЛЯД)
"Минуло бiльше двох рокiв з того часу, як автор, часом ризикуючи наразитися на гастрит, а часом – отримуючи справжнє гастрономiчне задоволення, зробив огляд цiн, асортименту та якостi декiлькох їдалень в обласному центрi. Першу частину можете побачити за цим лiнком, а ось за цим – продовження", - розповiдає Ян Гострич, uzhgorod.in.
За два роки чимало води в Ужi потекло. i стало цiкаво – а як змiнилися заклади масового громадського харчування? Змiн чимало, i не всi вони тiшать. Про це й пiде мова.
Старi знайомi
Їдальня ФМК
Цей культовий заклад залишається серед рекомендованих. Час тут нiби застиг: на перший погляд, особливо з iнтер’єру, можна подумати, що потрапив в стандарну робочу їдальню 80-х. Мало що змiнилося не лише за два роки, але й за добрих двадцять-тридцять.
Тим не менш – саме цю "столовку" я все ще вважаю безперечним лiдером за спiввiдношенням цiна/якiсть. Асортимент страв тут традицiйно величезний i рiзноманiтний, а якiсть i смак не менш традицiйно – на високому рiвнi. Тiшить, що є чимало суто закарпатських наїдкiв, а пiд час посту вiруючi також нiколи не залишаться голодними.
Щодо цiн, то вони, звiсно, за два роки пiднялися значно, але тим не менш їдальня ФМК залишається найбюджетнiшою в Ужгородi. Таця, що на фото, обiйшлася менi днями пiд час тестування в 41 грн.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (фмк2)
А дещо ранiше, коли температура ще надихала на окрошку, обiд з отаким картопляно-котлетним смайликом обiйшовся в 34 грн.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (фмк1)
Повiрте, все справдi смачно, а потiм – жодної печiї або будь-яких iнших негативних наслiдкiв, яких часом очiкуєш, прямуючи до недорогих закладiв. i додам, що особисто для мене справжнiм хiтом цього закладу стали домашнi галушки з тушкованим м’ясом та всi без винятку страви з пасулi.
Два роки тому я пообiдав тут за 20-25 грн.
Закарпатська їдальня
Ще один заклад, в якому час зупинився – на розi вулиць Собранецької i Гойди та будiвлi Управлiння автомобiльних дорiг.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (дор0)
Все як i пiд час попереднього тестування в 2016 роцi: великий, майже порожнiй зал, не надто широкий асортимент, але чимало закарпатський страв (бограч, боб-левеш, крученики тощо), тiстечка. Цiни, як на їдальню, дещо високi. До того ж страви пiдiгрiвають в микрохвильовцi.
Ось цей обiд (з улюбленою пiбиваною пасулею) обыйшовся у 78 гривень.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (дор1)
Два роки тому тут також було не надто дешево: 40-45 грн.
Бiльш-менш смачно, але без захоплення.
Кафе "Хiмiк"
Студентiв i викладачiв хiмiчного факультету, а також всiх бажаючих, чекають у дворi хiмфаку в кафе "Хiмiк". Я вже розповiдав в минулому оглядi, чому звертаю увагу на цей заклад – з поваги до колективу, який колись чудово працював в шкiльнiй їдальнi Лiнгвiстичної гiмназiї (першої школи) в нинi закинутому примiщеннi колишньої мiкви на набережнiй Незалежностi.
В буднi в скверику перед хiмфаком саме вiд цього закладу продають навинiс пирiжки, чебуреки i бiляшi – досить смачнi.
Що зараз? Маленький зал в маленькому будиночку, чистенькi столики, мiнiмальний асортимент.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (х1)
Два роки тому я пообiдав в "Хiмiку" за 40 гривень. Зараз – за 61.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (х)
"Ромашка" (пiдвал обласної лiкарнi)
Мiсце, популярне серед персоналу та вiдвiдувачiв обласної лiкарнi iм. Новака. Вибiр традицiйно хороший, їжа смачна. Цiкаво, що на гарнiри i багато м’ясних страв цiна вказана за грами, а вашу порцiю при подачi зважують i вже так пiдраховують. Можна попросити покласти менше чи бiльше. Проте, якщо ви цього не знаєте заздалегiдь, не виключено, що цiна на касi стане неприємною несподiванкою.
Ось фото мого обiда-2018. Смачно. Але - 76 гривень. Проти 43 минулого разу.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (р)
Знаходиться цей заклад на другому поверсi "РiО-плази" на вулицi (а як ви здогадалися?) Фединця, а його близнюк – в Будинку Побуту на площi (та ви просто думки читаєте!) Петефi.
Зразок сучасного пiдходу до громадського харчування. З плюсiв – гарний вид в панорамне вiкно. Комусь, правда може й не сподобатися – окрiм старої вулицi центру за вiкном – не менш панорамнi вiтрини фiрми, що сприяє у отриманнi загранпаспортiв.
В меню багато позицiй, проте не всi страви з нього є по факту. Привiтний персонал, все досить смачно, але знову ж – без вiдкриттiв i гастрономiчного екстазу.
З мiнусiв – розташування в центрi мiста накладає вiдбиток i на цiну.
На фото нижче – обiд за 72 гривнi. Два роки тому – 47.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (ф)
Ну, якщо ми заговорили про сучасний пiдхiд до роботи їдальнi, то нумо з’їздимо на Проспект Свободи в їдальню...
"Палiтра Смакiв"
Два роки тому вона лише вiдкрилася i вiдразу ж справила чудове враження. Я пообiдав тут за 40 з половиною гривень, але поливка з пельменями так сподобалася, що вирiшив замовити її i цього разу. Додав простенький салатик i традицiйне картопляне пюре з вiдбивною.
Що змiнилося за цей час? Та окрiм цiни - майже нiчого. i це добре. Бульйон i зараз може отримати п’ять зiрок на будь-якому всесвiтньому конкурсi бульйонiв. Так само вам пiсля розрахунку видають першу страву i великий номерок - ви сiдаєте, їсте, а друге вам приносять просто в зал згiдно з номером. Бо головна фiшка закладу – свiжiсть страв, вiдбивну смажать пiсля замовлення i приносять ще зовсiм гарячою. Тому й фото два – бо дочекатися другої страви не скуштувавши першої, сил, перебачте, не було.
Ну а цiна... Не дивуємося. Що ж ви хотiли за такий рiвень. 76 гривень. Воно того варте. Все одно це краще, нiж бiльшiсть перерахованих вище закладiв. Та й вибiр тiшить:

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (п3)
Хто уважно читав мої попереднi огляди, напевно чекав наступної позицiї. Так-так, я таки зазирнув у
"Пельменну на Зеленому базарi"
Ще одне мiсце закляклого часу. Все абсолютно таке, як десятки рокiв – вiд кольору клейонок, запаху з кухнi, солонок типу "залiзь пальцями" до цiнника та золотої рибки в акварiумi позаду продавчинi. Навiть велика миска, з якої вам зважать порцiю, здається, свої першi трiщинки в емалi отримала в часи, коли нинiшнi професори УжНУ ходили до школи.
Пельменi тут вiдрiзняються вiд тих, що пропонують в престижних пельменних. Але вони - смачнi! i чебуреки також. Заради цього i терпиш час вiд часу спартанську обстановку i не надто звичних клiєнтiв сусiдiв.
Цiни, звiсно, пiднялися й тут.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (пелм1)
i страви очiкувано - тi самi... i на вигляд, i на смак i на запах.
Десь тут поруч точно є машина часу... От лише два роки тому пельменi коштували 16 грн, а чебурек – 11 грн.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (пелм2)
В наступному оглядi буде цiкавiше – я розповiм про зовсiм новi їдальнi, про тi, якi не вiдвiдував ранiше, а найголовнiше – про те, що комплекснi обiди в закладах бiльш високого рiвня стали чудовою альтернативою звичним "столовкам"...
Читайте також: Топ-10 закарпатських страв: ратота, баньки, бобалька, заправляна пасоля i не тiльки. Незвичнi назви та смаки (ФОТО)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
11:22
Вчора
Збірні перевезення Європа — Україна: особливості послуги
Новини компаній
11:00
Вчора
ТОП новини
Оголошення
11:52, 18 лютого
09:31, 26 лютого
09:31, 26 лютого
09:31, 26 лютого
09:31, 26 лютого
live comments feed...