• Головна
  • В яких ужгородських їдальнях можна дешево і сердито пообідати (ОГЛЯД)
10:19, 1 грудня 2018 р.

В яких ужгородських їдальнях можна дешево і сердито пообідати (ОГЛЯД)

"Минуло бiльше двох рокiв з того часу, як автор, часом ризикуючи наразитися на гастрит, а часом – отримуючи справжнє гастрономiчне задоволення, зробив огляд цiн, асортименту та якостi декiлькох їдалень в обласному центрi. Першу частину можете побачити за цим лiнком, а ось за цим – продовження", - розповiдає Ян Гострич, uzhgorod.in.

За два роки чимало води в Ужi потекло. i стало цiкаво – а як змiнилися заклади масового громадського харчування?  Змiн чимало, i не всi вони тiшать. Про це й пiде мова.

Старi знайомi

Їдальня ФМК

Цей культовий заклад залишається серед рекомендованих. Час тут нiби застиг: на перший погляд, особливо з iнтер’єру,  можна подумати, що потрапив в стандарну робочу їдальню 80-х.  Мало що змiнилося не лише за два роки, але й за добрих двадцять-тридцять.

Тим не менш – саме цю "столовку" я все ще вважаю безперечним лiдером за спiввiдношенням цiна/якiсть. Асортимент страв тут традицiйно величезний i рiзноманiтний, а якiсть i смак не менш традицiйно – на високому рiвнi. Тiшить, що є чимало суто закарпатських наїдкiв, а пiд час посту вiруючi також нiколи не залишаться голодними.

Щодо цiн, то вони, звiсно, за два роки пiднялися значно, але тим не менш їдальня ФМК  залишається найбюджетнiшою в Ужгородi.  Таця, що на фото, обiйшлася менi днями пiд час тестування в 41 грн.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (фмк2)

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (фмк2)

А дещо ранiше, коли температура ще надихала на окрошку, обiд з отаким картопляно-котлетним смайликом обiйшовся в 34 грн.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (фмк1)

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (фмк1)

Повiрте, все справдi смачно, а потiм – жодної печiї або будь-яких iнших негативних наслiдкiв, яких часом очiкуєш, прямуючи до недорогих закладiв.  i додам, що особисто для мене справжнiм  хiтом цього закладу стали домашнi галушки з тушкованим м’ясом та всi без винятку страви з пасулi.

Два роки тому я пообiдав тут за 20-25 грн.

Закарпатська їдальня

Ще один заклад, в якому час зупинився – на розi вулиць Собранецької i Гойди та будiвлi Управлiння автомобiльних дорiг.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (дор0)

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (дор0)

Все як i пiд час попереднього тестування в 2016 роцi: великий, майже порожнiй зал, не надто широкий асортимент, але  чимало закарпатський страв (бограч, боб-левеш, крученики тощо), тiстечка. Цiни, як на їдальню, дещо високi.  До того ж страви пiдiгрiвають в микрохвильовцi.

Ось цей обiд (з улюбленою пiбиваною пасулею) обыйшовся у 78 гривень.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (дор1)

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (дор1)

Два роки тому тут також було не надто дешево: 40-45 грн.

Бiльш-менш смачно, але без захоплення.

Кафе "Хiмiк"

Студентiв i викладачiв хiмiчного факультету, а також всiх бажаючих, чекають у дворi хiмфаку в кафе "Хiмiк". Я вже розповiдав в минулому оглядi, чому звертаю увагу на цей заклад – з поваги до колективу, який колись чудово працював в шкiльнiй їдальнi Лiнгвiстичної гiмназiї (першої школи) в нинi закинутому примiщеннi колишньої мiкви на набережнiй Незалежностi.

В буднi в скверику перед хiмфаком саме вiд цього закладу продають навинiс пирiжки, чебуреки i бiляшi – досить смачнi.

Що зараз? Маленький зал в маленькому будиночку, чистенькi столики, мiнiмальний  асортимент.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (х1)

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (х1)

Два роки тому я пообiдав в "Хiмiку" за 40 гривень. Зараз – за 61.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (х)

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (х)

"Ромашка" (пiдвал обласної лiкарнi)

Мiсце, популярне серед персоналу та вiдвiдувачiв  обласної лiкарнi  iм. Новака. Вибiр традицiйно хороший, їжа смачна. Цiкаво, що на гарнiри i багато м’ясних страв цiна вказана за грами, а вашу порцiю при подачi зважують i вже так пiдраховують. Можна попросити покласти менше чи бiльше. Проте, якщо ви цього не знаєте заздалегiдь, не виключено, що цiна на касi стане неприємною несподiванкою.

Ось фото мого обiда-2018. Смачно. Але - 76 гривень. Проти 43 минулого разу.  

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (р)

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (р)

Знаходиться цей заклад на другому поверсi "РiО-плази" на вулицi (а як ви здогадалися?) Фединця, а його близнюк – в Будинку Побуту на площi (та ви просто думки читаєте!) Петефi.

Зразок сучасного пiдходу до громадського харчування. З плюсiв – гарний вид в панорамне вiкно. Комусь, правда може й не сподобатися – окрiм старої вулицi центру за вiкном – не менш панорамнi вiтрини фiрми, що сприяє у отриманнi загранпаспортiв.

В меню багато позицiй,  проте не всi страви з нього є по факту. Привiтний персонал, все досить смачно, але знову ж – без вiдкриттiв i гастрономiчного екстазу.

З мiнусiв – розташування в центрi мiста накладає вiдбиток i на цiну.

На фото нижче – обiд за 72 гривнi. Два роки тому – 47.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (ф)

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (ф)

Ну, якщо ми заговорили про сучасний пiдхiд до роботи їдальнi, то нумо з’їздимо на Проспект Свободи в їдальню...

"Палiтра Смакiв"

Два роки тому вона лише вiдкрилася i вiдразу ж справила чудове враження. Я пообiдав тут за 40 з половиною гривень, але поливка з пельменями так сподобалася, що вирiшив замовити її i цього разу. Додав простенький салатик i традицiйне картопляне пюре з вiдбивною.

Що змiнилося за цей час? Та окрiм цiни - майже нiчого. i це добре. Бульйон i зараз може отримати п’ять зiрок на будь-якому всесвiтньому конкурсi  бульйонiв. Так само вам пiсля розрахунку видають першу страву i великий номерок - ви сiдаєте, їсте, а друге вам приносять просто в зал згiдно з номером. Бо головна фiшка закладу – свiжiсть страв, вiдбивну смажать пiсля замовлення i приносять ще зовсiм гарячою. Тому й фото два – бо дочекатися другої страви не скуштувавши першої, сил, перебачте, не було.

Ну а цiна... Не дивуємося. Що ж ви хотiли за такий рiвень.  76 гривень. Воно того варте.  Все одно це краще, нiж бiльшiсть перерахованих вище закладiв. Та й вибiр тiшить:

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (п3)

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (п3)

Хто уважно читав мої попереднi огляди, напевно чекав наступної позицiї. Так-так, я таки зазирнув у

"Пельменну на Зеленому базарi"

Ще одне мiсце закляклого часу. Все абсолютно таке, як десятки рокiв – вiд кольору клейонок, запаху з кухнi, солонок типу "залiзь пальцями" до цiнника та золотої рибки в акварiумi позаду продавчинi. Навiть велика миска, з якої вам зважать порцiю, здається,  свої першi  трiщинки в емалi отримала в часи, коли нинiшнi професори УжНУ ходили до школи.

Пельменi тут вiдрiзняються вiд тих, що пропонують в престижних пельменних. Але вони - смачнi! i чебуреки також. Заради цього i терпиш час вiд часу спартанську обстановку i не надто звичних клiєнтiв сусiдiв.

Цiни, звiсно, пiднялися й тут.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (пелм1)

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (пелм1)

i страви очiкувано - тi самi... i на вигляд, i на смак i на запах.

Десь тут поруч точно є машина часу...  От лише два роки тому пельменi коштували 16 грн, а чебурек – 11 грн.

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (пелм2)

Дешево і сердито – два роки поспіль. Огляд ужгородських їдалень (+ ФОТО) (пелм2)

В наступному оглядi буде цiкавiше – я розповiм про зовсiм новi їдальнi, про тi, якi не вiдвiдував ранiше, а найголовнiше – про те, що комплекснi обiди в закладах бiльш високого рiвня стали чудовою альтернативою звичним "столовкам"...

Читайте також: Топ-10 закарпатських страв: ратота, баньки, бобалька, заправляна пасоля i не тiльки. Незвичнi назви та смаки (ФОТО)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ужгородські #їдальні #огляд #комплексний #обід
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...