• Головна
  • Ужгородський кондитер створив шоколадну сакуру, якою можна буде милуватися протягом усього року (ФОТО)
09:14, 10 лютого 2020 р.

Ужгородський кондитер створив шоколадну сакуру, якою можна буде милуватися протягом усього року (ФОТО)

У кондитерській Valentin & Valentina SHTEFANYO на площі Петефі в Ужгороді є своя сакура. Шоколадна, називається Чотири сезони, відтак кожної пори року вона оновлюватиметься - інформує "Varosh".

Першу оригінальну сакуру Валентин Штефаньо втілив для аукціону на підтримку керамістки Тані Літус, яка бореться з важким захворюванням. Аукціон пройшов у грудні, шоколадне деревце придбав художник Володимир Павлишин за понад шість тисяч гривень.

Згодом у Валентина виникла спонтанна ідея створити подібну сакуру для кондитерської на Петефі. Витончена, але міцна, важить близько 8 кг. ЇЇ стовбур — з чорного шоколаду, а стилізовані листочки — з білого. Взимку сакура вкрилася снігом, тож і має тематичну підназву “Сакура під снігом”. На деревці мчать олені з червоними саньми й подарунками — також з шоколаду.

Ужгородський кондитер створив шоколадну сакуру, якою можна буде милуватися протягом усього року (ФОТО), фото-1

Навесні японська вишня сяятиме зеленою барвою у контрасті з ніжно-рожевими бруньками, влітку вбереться у рожеві шати, а осінь розфарбує її у золотисто-багряний відтінок.

Аби змінити імідж сакури, її треба злегка підморозити, зміксувати какао-масло і шоколад, та компресором нанести запилення з велюровим ефектом.

«Я не виділяю конкретний час для таких робіт. Виникла ідея, я намалював, зробив креслення, потім створив форму, ми відлили стовбур і кульки, встановили, і з кожним днем сакура наповнювалася деталями», — розповідає Валентин.

Кондитер уже міркує над ідею до Дня закоханих, є думка зробити скульптуру з карамелі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Штефаньо #кондитер #сакура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...