Бджільництво, вівчарство та форелеві рибники почали розвивати лісівники на території Закарпаття

Як стало відомо на прес-конференції Закарпатського ОУЛМГ, лісівники працюють над розвитком гастрономічного туризму та побічного користування. Так, минулого року Великобичківське лісомисливське господарство розпочало роботи із організації бджільництва, вівчарства, а також додатковому створенню новорічних плантацій.

У Брустурянському, Ясіняньскому, Довжанському, Великобичківському господарствах створено форелеві рибники, де розводитимуть малька та формуватимуть зрілих особин риби. Крім того, у гірських районах Закарпаття лісівники щовесни запускають мальків форелі у гірські струмки для збільшення популяції цієї риби та облаштовують спеціальні форелеві перепади для збільшення кисню у воді. В майбутньому лісівники планують розширити рибне господарство.

Також у Великобичківському господарстві працює сушилка, на якій висушують гриби, ягоди та лікарські трави.

Цього року на базі НПП «Зачарований край» планується виробництво чаю. 

Читайте також: Зменшення заготівлі лісу та розвиток екотуризму – лісівники Закарпаття прозвітували про роботу у 2018 році

лісівники розвиток екотуризму гастрономічний туризм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
252 перегляди в березні
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі