09:55, 17 липня 2018 р.
Їжа з базару та відсутність антисептиків для кухарів: як в Ужгороді харчували школярів (АУДИТ)
У мерії провели внутрішній аудит правильності організації харчування у навчально-виховних закладах Ужгорода.
Під час аудиту проведено дослідження дотримання норм діючого законодавства у сфері надання послуг з харчування дітей у дошкільних, загально-освітніх та професійно-технічних навчальних закладах.
За результатами аудиту встановлено що, у більшості навчальних закладів:
- надавачі послуг з харчування (приватні підприємці) здійснюють закупівлю продуктів харчування у постачальників, які відсутні у списках погоджених Держпродспоживслужбою в Закарпатській області;
- обіди не завжди відповідають затвердженому двотижневому меню;
- не у всіх закладах наявні антисептики для обробки рук кухарів;
- поставка за тендерними договорами не відповідає специфікації ( поставляється заморожене м’ясо курки (філе, окорочка) замість охолодженого).
За результатами аудиту керівникам навчальних та дошкільних закладів рекомендовано посилити контроль за дотримання норм діючого законодавства у сфері харчування дітей. Проведено моніторинг виконання наданих пропозицій за результатом якого порушення усунуто.
Читайте також, що давати їсти дітям в школу: поради ужгородського дієтолога.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
live comments feed...