16:20, 22 лютого 2017 р.
Яких закарпатських комах можна їсти: фото
Ціни на продукти все зростають. Тому ми повинні брати те, що дає природа. Навіть комах.
Виявляється на Закарпатті живе багато комах, яких можна вживати і їжу.
Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук Федір Шандор.
Комахи є повноцінним джерелом білка і мікроелементів. Найсмачнішими є гусениці, коники, мурахи і домашні мухи.
"
Серед комах Закарпаття з найбільшим потенціалом у FAO вважають хрущака борошняного, личинки якого називають борошняними черв‘яками, та звичайну домашню муху. Найсмачнішими закарпатськими комахами вважаються: жук-вусач, гусениця, оса, бджола, домашня муха, мурахи, коники, бабки, паук. Проексперементуйте і спробуйте!
А ось відомий журнал Forbes вибрав 12 найбільш популярних страв із комах:
1. Смажені бамбукові черв'яки
2. Шашлик з личинок жука-вусача
3. Сир з личинками сирної мухи
4. Сушені гусениці мопане з цибулею
5. Варені оси
6. Шовкопряд, обсмажений з імбиром
7. Смажені мурашки
8. Водні клопи у фритюрі
9. Коники з авокадо
10. Стрикози в кокосовому молоці
11. Клопи з курячим паштетом
12. Тарантули, запечені на вугіллі
В раціон значної частини населення світу вже зараз входять комахи. Гусінь і сарана користуються популярністю в Африці, оси – делікатес в Японії, а в Таїланді дуже полюбляють цвіркунів". - пише Федір Шандор.
Нагадаємо, "Коли, кулько і який кавіль пити": жартівливі поради від ужгородця Федора Шандора.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
19:25, 21 листопада
19:25, 21 листопада
19:25, 21 листопада
19:25, 21 листопада
19:25, 21 листопада
live comments feed...