Музей гуцульської бринзи відкрили на Рахівщині

У Рахові відкрився єдиний у світі музей гуцульської бринзі.
Це сучасний інтерактивний музей, в якому демонструють весь процес створення сиру.

У музеї можна дізнатися все про гуцульську бриндзю – одну з найулюбленіших страв гуцулів та обов’язковий компонент для понад 30 страв.


Новий музей буде «ланцюжком» між розповідями про бриндзю і мандрівками на полонину до господарств, де її виготовляють.

«Гуцульська овеча бриндзя» виготовляється на високогірних пасовищах (полонинах) з овечого молока відповідно до традицій, які беруть свій початок ще з XV століття. Зона виробництва охоплює Закарпатську, Івано-Франківську області та частину Чернівецької.


У 2019 році Мінекономіки видало свідоцтво про реєстрацію права на використання зареєстрованого зазначення походження товару для сиру «Гуцульська овеча бриндзя».