У неділю, 2 вересня, у м. Рахів відбудеться ХVІIІ гастрономічний фестиваль-ярмарок «Гуцульська бриндзя».
Найбільший фестиваль краю цього року порадує гостей цікавими родзинками – конкурсом на найкращу гуцульську овечу бриндзю, майстер-класами з приготування нетрадиційних страв із бриндзею від львівських шеф-кухарів, презентацією продукції Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів, інформує сайт голови Закарпатської ОДА.
Стартує свято о 8:00 із розгортання експозицій виставок народних умільців та ярмарку-продажу продукції вівчарства (вул. Буркут, амфітеатр «Буркут»). Об 11:00 від вулиці Богдана Хмельницького рушить святкова хода до амфітеатру, де відбудеться урочисте відкриття фестивалю-ярмарку. Традиційно на гостей очікує запалення полонинської ватри, мелодії трембіт, мандолін і дримб. А ще учасники і гості зустрінуть вівчарів, які саме повертатимуться з полонин.