70-градусна паленка "литиметься набережною": 17-18 лютого в Ужгороді відбудеться “Медовуха-Фест” (АФІША)

Медову паленку міцністю 70 градусів виготовлятимуть упродовж двох днів у рамках майстер-класу під час уже традиційного «Медовуха-Фест» в Ужгороді, який цього року проходитиме 17-18 лютого.

Про це повідомляє ужгородська міська рада.

Можна буде відслідкувати весь процес «виробництва», з консультаціями і «розкриттям секретів» від фахівців, скуштувати і придбати напій. Ярмарок солодкого сонячного продукту розташується на набережній Незалежності.

Як повідомив голова Асоціації пасічників Закарпаття Володимир Лях, очікують близько 40 виключно закарпатських бджолярів, які представлять мед і широку палітру медопродуктів та виробів із них.

Теж уже традиційно на фестивалі буде «хедлайнером» один із готових хмільних медових напоїв. Зокрема, цього року – медовий бальзам – настояна на меді 28-30 градусна витяжка 9 цілющих трав нашого краю.

На «Медовуха-Фест» будуть реалізовувати свою продукцію також винороби, сировари, виробники сувенірів. Можна буде і скуштувати традиційні закарпатські страви, на сцені триватиме марафон виступів фольклорних самодіяльних та професійних колективів із усього Закарпаття.

Читайте також: Ужгородська Палачінта: спецрепортаж та інтерв’ю з мастер-шефом Володимиром Троцьким.