Рецепт від шефа

Сайт 0312.ua започаткував нову рубрику «Рецепт від шефа». У ній ми знайомитимемо вас з рецептами популярних страв провідних закладів Ужгорода. Сьогодні ми відвідали один з найвідоміших ресторанів міста – «Фабрику Другетів».

Су-шеф Олександр Мальцев приготував для нас страву на його вибір, а також поділився її рецептом. Відтепер приготувати пасту фетучіні за авторським рецептом відомого ресторану можна і в себе на кухні.

Паста фетучіні з овочами

Для того, щоб приготувати пасту фетучіні з овочами вам знадобляться:

− італійська мука грубого помелу – 600 г;

− вода- 250 мл;

− яйця -3 шт;

− морква-20 г;

− цибуля-15 г;

− перець болгарський -25 г;

− кабачок-10 г;

− горошок зелений -10 г

− олія соняшникова рафінована-10 мл;

− біле вино сухе-25 мл;

− соєвий соус – 10 мл;

− сіль.

Спосіб приготування

У першу чергу готуємо самі макаронні вироби. Яйця змішуємо з водою до однорідної консистенції, суміш повільно вливаємо в муку.

Місимо тісто протягом 10-ти хвилин. Залишаємо на стільки ж, щоб воно відпочило.

А тим часом готуємо овочі. Шинкуємо їх соломкою.

У розігріту пательню першою ставимо моркву − вона готується найдовше, і по черзі додаємо овочі.

Тушкуємо до стану «аль денте» (напівготовності).

Вливаємо туди соєвий соус, вино. Алкоголь із вина випаровується під впливом високої температури за одну хвилину. Тепер можемо трохи підсолити.

Прийшла черга до тіста. З нього формуємо пасту у формі спагетті.

 Відварюємо в підсоленій кип’яченій воді протягом 2-х хвилин.

Зміщуємо нашу пасту з овочами, додаємо базилік за смаком. Наша страва готова!