14-17 вересня в Мукачеві відбудеться ІІ пивний фестиваль "Варишське пиво".
Ця подія є початком відновлення пивних традицій Закарпаття, започаткованих Ференцом Ракоці ІІ у 1701 році, підписанням грамоти про заснування пивоварні в селі Подгерінг (Підгоряни, район Мукачева) і продовжених графами Шенборнами з 1728 року.
Годувати гостей фестивалю будуть 8 ресторацій і шеф-кухарів – тематичне пивне меню: курячі крильця, баранячі і свині ребра, крумплі на шпорі, перепілки смажені і копчені, ковбаски, рулька, гурка, свинячі вушка, овочі на грілі, овочі у фріитюрі, кнедлики з соусами і гарнірами, тушкована капуста (сегединський), м'ясні нарізки (бастурма, хамон та ін.), мариновані закуски (сир гермелін, ковбаски утопенце), різноманітні сири до пива, рибні і сирні палички, в'ялена, копчена, сушена риба і раки тощо.
Фестивальне містечко працюватиме щодня з 11:00 по 21:00.