10:59, 15 серпня 2011 р.
Підь час екскурсії на Закарпатті можна самому спекти паляницю
На Закарпатті краєзнавці-ентузіасти розробили спеціальний екскурсійний маршрут, у ході якого пропонується приготувати натуральний хліб власними руками.
Гостей заманюють старовинними борошномельними агрегатами. Причому пропонують не просто дивитися, а брати активну участь у процесі - змолоти пшеницю і навіть спекти з власноруч виготовленої борошна хліб.
Наприклад, до уваги туристів – млин у с. Білки Іршавського району. Його збудували в тридцятих роках минулого століття. Вода тут запускає відразу декілька механізмів. Один дозволяє переробляти насіння в соняшникову олію, інший - перемелює пшеницю на борошно. Зараз на млин все рідше приходять клієнти, адже борошно та олію купують в магазинах. Щоб зберегти самобутні млини, їх планують відкрити для туристів.
Маршрут охоплює й інші млини району. Серед них такі, які не потребують ні електрики, ні газу, щоб отримати борошно. Принцип роботи настільки простий, що помічником мірошника може стати будь-хто.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
09:39, 29 вересня
live comments feed...