15:07, 30 вересня 2023 р.
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
Волонтери підрозділу "Помагатори" громадської організації "Рух підтримки закарпатських військових" щочетверга готують їжу для поранених військових. Щоразу це до 50-ти порцій перших, других страв та десертів. Разом із ними приходить волонтерка-перукарка та стриже їх. Про це розповідає Суспільне Ужгород.
Ужгородка Вікторія Жуйко — волонтерка підрозділу "Помагатори" громадської організації "Рух підтримки закарпатських військових". Жінка разом з іншими жінками готують їжу для поранених військових, котрі лікуються в місцевих медзакладах. Каже: волонтери створюють групи, розподіляють обов'язки і готують різні страви. Загалом виходить близько 50-ти порцій. Продукти їм приносять охочі. Страви готують вдома, а щочетверга відвозять військовим до лікарень. "Ми готуємо втрьох, я і дві мої сусідки. І завжди ділимося — я готую курятину, вони готують якийсь певний гарнір. І це йде на один із напрямків. Щоразу ми готуємо 30, 40, іноді 50 порцій, залежно від того, яка інформація нам надходить напередодні", — розповіла жінка.
Юрій — військовослужбовець. Після поранення лікувався в кількох медзакладах, а зараз — в Ужгороді. Чоловік каже: волонтери підрозділу "Помагатори" відвідують його та інших захисників щочетверга. " Військова служба без тилу — вона не буде військовою службою. У даному випадку дівчата організовують тил. Волонтерська організація в Ужгороді дуже сильна. Дівчата піклуються: і годують, і одягають. Допомагають не тільки військовослужбовцям, а і лікарні. Допомагають у вирішенні різних проблемних питань, які виникають із юридичної точки, з соціально-побутової", — ділиться військовий.
Також волонтерки роблять військовим зачіски. "Найменше, що я можу зараз зробити — це їх підтримати, підстригти і подарувати хороший настрій та усмішку людям, які готові були віддати своє здоров'я для того, аби ми жили під мирним небом", — каже волонтерка перукарська Марія Олійник.
День, коли волонтерки відвідують військових у медзакладах, називають днем домашньої кухні. Розповіла координаторка підрозділу "Помагатори" Вікторія Суліма-Шпіс. За її словами, тоді захисники їжу медзакладу не їдять. "Ці всі смаколики — це величезна подяка всім нашим господинькам, тому що це місток між тим, що ми зійшли і нам треба якось почати розмову. Ми приносимо і ми пригощаємо. Ми спочатку пригощаємо і цей мостик переходить далі в спілкування", — розповіла жінка.
Подробиці в сюжеті Суспільного:
Читайте також: суд виніс вирок громадянці Чехії, яка вивозила коханого в багажнику і влаштувала виставу на кордоні
Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
16:55, 4 жовтня
12:38, 1 жовтня
21:30, 12 жовтня
12:16, 5 жовтня
12:16, 5 жовтня
live comments feed...