• Головна
  • Який посуд подавати для міцних напоїв
Новини компаній
17:45, 14 червня

Який посуд подавати для міцних напоїв

Новини компаній

Кожен дистилят потрібно подавати у правильному келиху, форма якого посилює його смак. Існують різні типи келихів - тюльпан, тумблер, куля і гленкерн, кожен з яких призначений для дегустації певного типу дистиляту. З'ясуємо, які келихи підходять для гарного рому, віскі, горілки чи граппи.

Який посуд подавати для міцних напоїв, фото-1

Суперечки про те, який келих підходить для кожного міцного алкогольного напою, досі дуже спекотні. У той час як для вина існує певна класифікація келихів, для лікерів та інших міцних спиртних напоїв досі необхідно уточнювати деталі.

Чи є келихи-балони єдиними склянками для розпивання рому? Чи слід подавати віскі лише у гленкерні? Важко знайти відповідь, з якою всі згодні. Насправді, для кожного дистиляту рекомендовано дуже багато склянок, відмінних один від одного за формою, товщиною та шириною горловини. Спиртні напої, як і лікери, відрізняються різноманітністю ароматів та смаків, тому їх слід подавати у келихи, здатні посилити їх смак.

Класифікація бокалів

Ось невелика класифікація келихів для міцних напоїв:

  • Балон (сніфтер) – келих для дегустації в тонкому склі, що має ніжку, широке і закруглене дно і широку шийку, що дозволяє повною мірою оцінити всі аромати дистиляту.
  • Glencairn (гленкарн) - часто представлений як склянка для віскі. Має особливу конфігурацію, яка дозволяє таким спиртним напоям, як віскі, насичуватися киснем та вивільняти усі аромати. Дно тут товсте і тверде, а шийка більш вузька і тонка для кращого вловлювання ароматів лікеру.
  • Посудина для грапи є невеликим бокалом на ніжці, спеціально призначеним для пиття національного італійського дистиляту, а також для подачі бренді або коньяку. У нього досить округла основа і набагато вужчий отвір, який краще передає весь смак граппи.
  • Низька склянка – одна з найбільш часто використовуваних в американському барі для подачі як солодких, так і гірких лікерів з льодом, таких як ром або віскі. Його висока версія також відома як хайбол, використовується для приготування довгих напоїв.
  • Склянка Tulip, більш відома як кубок. Це найбільш універсальний тип з тих, що будь-коли існували, тому що він підходить для пиття вин, граппи, молодого рому, віскі і навіть барикадної граппи.
  • Кубок – це келих у формі тюльпану іспанського походження, що використовується переважно для подачі хересу або інших видів кріпленого вина. У нього не дуже довга ніжка, ширша і товста основа і тонша і вузька шийка.
  • Чарка є невеликою склянкою з максимальною ємністю 40 мл. Має трохи товстіше дно та обід, ніж інші типи, і в основному використовується для горілки, джину або текіли – подається окремо.

Загалом стакан для дистиляту повинен мати округле дно, більш вузьку шийку (залежно від витримки настоянки), невеликий розмір і може бути скляним або кришталевим. Не менш важлива і кількість налитого: воно варіюватиметься залежно від склянки, але загальне правило — не перевищуватиме чверті його місткості.

Який посуд подавати для міцних напоїв, фото-2

У правильно підібраному посуді потрібно подавати оригінальні високої якості напої. Купити їх можна в онлайн магазині Vintage, який точно здивує великою лінійкою алкогольних напоїв (більше 3000 найменувань продукції) за найкращими цінами. Постійні покупці користуються накопичувальними знижками. А акції допоможуть заощадити і тим, хто вперше опиниться перед вибором набору алкогольного кошика для свого столу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...