• Головна
  • ЄС посилює норми вмісту канцерогенів у продуктах харчування
16:37, 13 серпня 2021 р.

ЄС посилює норми вмісту канцерогенів у продуктах харчування

Європейський союз у рамках свого плану боротьби з раком встановлює нові максимальні рівні вмісту кадмію і свинцю в харчових продуктах.

"Сьогоднішнє рішення спрямоване на те, щоб поставити споживачів на належне місце, зробивши нашу їжу більш безпечною і здоровою відповідно до зобов'язань з Європейського плану боротьби з раком", - заявила в середу комісар ЄС з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес, передає Інтерфакс-Україна.

"Це також ще один крок у зміцненні і високих, і світових стандартів ЄС у харчовому ланцюгу і забезпеченні споживачів і наших громадян більш безпечними, здоровими і екологічно чистими продуктами харчування", - додала вона.

Заходи з максимального рівню свинцю будуть застосовуватися з 30 серпня, кадмію - з 31 серпня.

Ці заходи покликані підвищити безпеку продуктів харчування, що продаються і споживаються в ЄС, допоможуть видалити з ринку продукти з найвищою концентрацією кадмію. Він потенційно міститься у фруктах, овочах, зернових і олійних культурах. Будуть знижені максимальні рівні свинцю в багатьох харчових продуктах, включно з дитячим харчуванням. Нові рівні зі свинцю будуть встановлені для таких продуктів, як лісові гриби, спеції і сіль.

Схвалені рішення - це результат багаторічної безперервної роботи Європейської комісії, держав-членів ЄС і Європейського агентства з безпеки харчових продуктів, а також консультацій з підприємствами харчової галузі, йдеться в прес-релізі.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#єс #канцерогени #продукти #вміст #серпень #2021
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...