20:19, 9 квітня 2021 р.
На Закарпатті пік збору редиски: фермери діляться секретами вирощування (ФОТО)
З початком квітня базарні полиці на Закарпатті ломляться від свіжої городини. Незважаючи на погодні примхи, ранні овочі принесли дорячий врожай. Зокрема вже можна придбати закарпатську, домашню редиску.
Як відомо столицею редиски є Велика Добронь. Сайт міста Ужгорода побував у цьому колоритному селі.
Редиску тут масово вирощують. Чи не в кожного жителя обладнані парники, а в них рожевий овоч.
Жителька села - Христина Санто вирощує овочі усе своє життя. Редиску посіяла в кінці лютого. Перший врожай з’явися тиждень тому.
Редиска росте дев'ять тижнів, а збір врожаю може бути і три тижні. Аби врожай був плідним поливаємо ретек (угорською редиска) тричі на тиждень, -розповідає фермерка.
У господарки парник з редискою має 40 соток землі. Овоч розповідає, не вибагливий. Йому навіть не заважає бур'ян. Під час збору редиску "фасують" у пучки. А далі її миють, складають в прозорі мішки і на ринок.
Збуваємо гуртом редиску. У Мукачеві й Ужгороді. В один мішок складаємо двадцять - двадцять п'ять пучків митої редиски. Здаю по 9 гривень за пучок.Тут немає нітратів, хімії. Ми самі їмо її спокійно. Часто робимо салатики. Редиска, цибулька та сметанка або оцет із олією, - каже Христина Санто.
Минулого року через зачинені ринки ціна редиски була найнижчою - два п'ятдесят. Тому цього року фермери взяли сповна. На ринках Мукачева редиску можна придбати за 8-10 грн, в Ужгороді 13-15 грн за пучок. Після Великодня продавці прогнозують падіння цін. Бо на ринок вийде редиска ґрунтова.
Сайт міста Ужгорода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:48
6 жовтня
14:29
6 жовтня
ТОП новини
Оголошення
20:11, 28 вересня
53
17:58, 3 жовтня
6
10:13, 1 жовтня
23
live comments feed...