• Головна
  • На Закарпатті пік збору редиски: фермери діляться секретами вирощування (ФОТО)
20:19, 9 квітня 2021 р.

На Закарпатті пік збору редиски: фермери діляться секретами вирощування (ФОТО)

З початком квітня базарні полиці на Закарпатті ломляться від свіжої городини. Незважаючи на погодні примхи, ранні овочі принесли дорячий врожай. Зокрема вже можна придбати закарпатську, домашню редиску.

Як відомо столицею редиски є Велика Добронь. Сайт міста Ужгорода побував у цьому колоритному селі. 

Редиску тут масово вирощують. Чи не в кожного жителя обладнані парники, а в них  рожевий овоч.

Жителька села - Христина Санто вирощує овочі усе своє життя. Редиску посіяла в кінці лютого. Перший врожай з’явися тиждень тому.

Редиска росте дев'ять тижнів, а збір врожаю може бути і три тижні. Аби врожай був плідним поливаємо ретек (угорською редиска) тричі на тиждень, -розповідає фермерка.

У господарки парник з редискою має 40 соток землі. Овоч розповідає, не вибагливий. Йому навіть не заважає бур'ян. Під час збору редиску "фасують" у пучки. А далі її миють, складають в прозорі мішки і на ринок.

Збуваємо гуртом редиску. У Мукачеві й Ужгороді. В один мішок складаємо двадцять - двадцять п'ять пучків митої редиски.  Здаю по 9 гривень за пучок.Тут немає нітратів, хімії. Ми самі їмо її спокійно. Часто робимо салатики. Редиска, цибулька та сметанка або оцет із олією, - каже Христина Санто.

Минулого року через зачинені ринки ціна редиски була найнижчою - два п'ятдесят. Тому цього року фермери взяли сповна. На ринках Мукачева редиску можна придбати за 8-10 грн, в Ужгороді 13-15 грн за пучок. Після Великодня продавці прогнозують падіння цін. Бо на ринок вийде редиска ґрунтова.

Сайт міста Ужгорода

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#редиска #фермери #Закарпаття
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...