• Головна
  • «Ужгородська Палачінта». День перший: млинці замість сонця (ФОТОРЕПОРТАЖ)
16:45, 14 лютого 2020 р.

«Ужгородська Палачінта». День перший: млинці замість сонця (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Найсмачніший гастрономічний фестиваль міста стартував – на «Ужгородській Палачінті» з’їли перші млинці!

Роботу почали усі локації фестивалю, а це понад 20 наметів зі смачними наїдками, сцена, на якій вже триває святкова шоу-програма за участі колективів Ужгорода та Ужгородського району, намети із сирами, рибою, солодощами, продукцією із м’яса, медом, вином і міцними напоями тощо. Тематика першого дня «Ужгородської Палачінти-2020» – свято усіх закоханих.

З цього приводу о 17.00 на всіх очікує великий розіграш подарунків до Дня Валентина. А після можна буде й потанцювати на дискотеці «Вінілова Палачінта». Вже зараз усі бажаючі можуть зробити світлини на згадку біля кількох тематичних фотозон.

Та найголовнішими на фестивалі все ж є млинці, яких, нагадаємо, планують спільними зусиллями напекти і з’їсти аж 30 тисяч штук! Вже зараз можна скуштувати солоні млинці з м’ясом, печінкою, рибою, грибами й капустою, шкварками, а солодкі – з сиром, різноманітним варенням, лекварами, джемами, медом, згущеним молоком, шоколадом, фруктами...

Вартість смачних і дуже смачних палачінт від 20 гривень залежно від начинки і розміру порції! Попри не надто сприятливу погоду від самого відкриття фестивалю там вже були гості, які встигли пообідати млинцями.

Дехто з кухарів за перші кілька годин свята приготували свою першу сотню палачінт.

«Думаємо, усе з’їсться!», – кажуть учасники цьогорічного фесту.

Одні з найбільших локацій у гостей з інших регіонів – Львова, Києва, Івано-Франківська. Там і млинці, бо їхня наявність у продажу є обов’язковою умовою участі, і десятки кілограмів м’яса, запечених та маринованих овочів, різноманітна випічка.

Традиційно тішать креативним підходом волонтери Руху підтримки закарпатських військових. Цього року тема їхньої локації – контрабанда, точніше зараз це «Корчма з парадними палачінтами» на КПП «Контрабас»!

«Але млинці місцеві і абсолютно легальні», – жартують дівчата з волонтерської кухні.

У їхньому наметі можна скуштувати млинці з понад десятком начинок на будь-який смак і колір. А хто ще й удачу хоче випробувати, то можуть взяти участь у безпрограшній лотереї.

Отже, кому не вистачає сонця, гайда на «Ужгородську Палачінту», де сонячних і запашних млинців вистачить для усіх бажаючих! Завтра на святі визначать переможця гастрономічного конкурсу, який отримає «Золоту палачінтовку».

Катерина Ірха, Сайт міста Ужгорода

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#палачінта #ужгород #млинці #фестиваль
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...