13:28, 25 січня 2020 р.
"Дісно тор": На Закарпатті проходить 14-тий фестиваль гентешів - різників свиней (ФОТО)
Традиційний 14-й гастрономічний фест Закарпаття, змагання в майстерності гентешів - різників свиней стартував в берегівському с. Геча. Про це повідомляє в мережі фейсбук Макс Адаменко.
"Так, первісно фестиваль і був змаганням в майстерності. Адже, багато хто в цьому краї вигодовував свиней.
Навіть домінія Мукачівського замку щорічно повинна була відправляти до королівського столу два вози сала і вина. Вино і свинина, це те, що найкраще виробляли в домінії!
Свиней утримували, але не всі газди хотіли і вміли правильно, швидко і безболісно забити худобую. Це робили гентеші, яких і запрошували для цього. В наші дні, хоч гентеші і далі роблять свою справу, але публічний фест-змагання вже втратив свій традиційний формат. Втратив формат змагання, але не втратив смак і атмосферу!
Великий асортимент м'ясних страв, плескавиця, ковбаски, гурка, пікниця, шовдарь, шойт, рулька, ребра тощо готують зранку на фестивалі, в очікуванні гостів і туристів. Звісно, смачна їжа не обходиться і без напоїв: закарпатські вина, фруктові дистиляти, глінтвейн, чаї, кавиль додадуть завершення кулінарним враженням від відвідання фестивалю!"
Фото Макс Адаменко
Читайте також: Неочікуваний сюрприз: окрім "Ужгородської" у місті пройде і "Боздоська палачінта"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
12:22
Вчора
Оголошення
12:41, 4 грудня
08:17, Вчора
12:41, 4 грудня
2
09:24, 3 грудня
live comments feed...