"Дісно тор": На Закарпатті проходить 14-тий фестиваль гентешів - різників свиней (ФОТО)

Традиційний 14-й гастрономічний фест Закарпаття, змагання в майстерності гентешів - різників свиней стартував в берегівському с. Геча. Про це повідомляє в мережі фейсбук Макс Адаменко.

"Так, первісно фестиваль і був змаганням в майстерності. Адже, багато хто в цьому краї вигодовував свиней.

Навіть домінія Мукачівського замку щорічно повинна була відправляти до королівського столу два вози сала і вина. Вино і свинина, це те, що найкраще виробляли в домінії!

Свиней утримували, але не всі газди хотіли і вміли правильно, швидко і безболісно забити худобую. Це робили гентеші, яких і запрошували для цього. В наші дні, хоч гентеші і далі роблять свою справу, але публічний фест-змагання вже втратив свій традиційний формат. Втратив формат змагання, але не втратив смак і атмосферу!

Великий асортимент м'ясних страв, плескавиця, ковбаски, гурка, пікниця, шовдарь, шойт, рулька, ребра тощо готують зранку на фестивалі, в очікуванні гостів і туристів. Звісно, смачна їжа не обходиться і без напоїв: закарпатські вина, фруктові дистиляти, глінтвейн, чаї, кавиль додадуть завершення кулінарним враженням від відвідання фестивалю!"

Фото Макс Адаменко

Читайте також: Неочікуваний сюрприз: окрім "Ужгородської" у місті пройде і "Боздоська палачінта"

Фестиваль гентеші Геча різники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
6227 переглядів в листопаді
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі