Ужгородець запатентував технологію виготовлення одноразового посуду з відходів кукурудзи

В Україні навчилися робити посуду з кукурудзяних відходів.

Кандидат фізико-математичних наук з Ужгорода Петро Бобонич розробив технологію виготовлення одноразового посуду з відходів кукурудзи.

Ужгородець запатентував технологію виготовлення одноразового посуду з відходів кукурудзи , фото-1

Про це повідомляється Національний Промисловий Портал, після використання такий посуд можна буде використовувати як корм для тварин.

А якщо цей посуд залишити в ґрунті, то він розкладається за півтора місяці.

У виробництві посуду використовується кукурудзяний крохмаль, до якого вчений додав воду, оцет і гліцерин.

Після надання цій масі потрібної форми її запекаюм в мікрохвильовці і посуд готова, - каже Петро Бобонич.

За словами винахідника, до нього вже звернулося кілька великих українських підприємств, які зацікавилися технологією.

Варто зазначити, що Петро Бобонич цікавиться проблемою виготовлення екопосуди вже не перший рік.

Зокрема, винахідник вже має три патенти на виготовлення посуду з жолудів і неїстівних каштанів.

Нагадаємо, Ужгородський учений Петро Бобонич винайшов також і глюкометр, прилад для вимірювання концентрації глюкози в крові, у вигляді наручного годинника, за допомогою якого хворий на діабет завжди знатиме рівень глюкози у крові.

Читайте також: Затоплені соляні шахти у Солотвині досліджуватимуть з допомогою роботів

Національний Промисловий Портал
Винахід посуд екологія Ужгород
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
1130 переглядів у травні
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі