• Головна
  • У 24 закарпатців, які отруїлись після весілля на Берегівщині, виявлено сальмонельоз (ІНФОГРАФІКА)
13:05, 16 серпня 2019 р.

У 24 закарпатців, які отруїлись після весілля на Берегівщині, виявлено сальмонельоз (ІНФОГРАФІКА)

У Закарпатському обласному центрі здоров'я повідомляють, що у 24 пацієнтів, що перебувають на лікуванні у Берегівській районній лікарні, виявлено сальмонельоз.

Нагадаємо, протягом 14 та 15 серпня до медзакладу почали звертатися пацієнти із ознаками харчового отруєння. Всі вони напередодні були на весіллі, яке проходило у ресторані “Родинний затишок” у селі Слобода, на Берегівщині.

Загалом по медичну допомогу звернулось 35 пацієнтів, із них дев’ятеро – діти. Один із пацієнтів відмовився від госпіталізації, а решта – проходять стаціонарне лікування.

САЛЬМОНЕЛЬОЗ

Збудник сальмонельозу – бактерія Salmonella. Інфікування відбувається через продукти харчування, першочергова роль належить м’ясо-молочним та рибним продуктам.

Сальмонельоз — гостре інфекційне захворювання, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи.

У 24 закарпатців, які отруїлись після весілля на Берегівщині, виявлено сальмонельоз (ІНФОГРАФІКА), фото-1

СИМПТОМИ САЛЬМОНЕЛЬОЗУ

Симптоми сальмонельозу можуть бути різними, але зазвичай у перші години хвороби спостерігається легке нездужання, яке супроводжується здуттям живота. Потім різко наростає температура, з’являється запаморочення, біль у скронях, ломота. Ознаки інтоксикації сягають максимуму на другу добу. В цей же час з’являються ознаки гастроентериту: болі в животі, блювота, у якій наявні залишки їжі. Далі блювотні маси стають зеленими та водянистими. Пізніше приєднується діарея. Швидко наростає зневоднення організму.

ПРОФІЛАКТИКА САЛЬМОНЕЛЬОЗУ:

обов’язково ретельно мийте руки з милом перед приготуванням їжі та перед її вживанням використовувати безпечну воду, не пити воду з неперевірених джерел; вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду; використовувати харчові продукти, оброблені з метою підвищення їх безпеки, наприклад, пастеризоване молоко; мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх у сирому вигляді.

Закарпатський Обласний Центр здоров’я

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сальмонельоз #отруєння
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...