• Головна
  • Масниця на Закарпатті: 10 рецептів млинців на сніданок, обід і вечерю (ФОТО)
20:22, 6 березня 2019 р.

Масниця на Закарпатті: 10 рецептів млинців на сніданок, обід і вечерю (ФОТО)

Масниця – у розпалі! Якщо ви ще не встигли порадувати себе та близьких млинцями, або ж хотіли спробувати щось новеньке – сайт міста Ужгорода 0312.ua підготував для вас 10 варіантів приготування цих смаколиків.

Шпинатні млинці із жульєном

Це не просто смачно: це гіперсмачно, а ще – яскраво, корисно і ситно! Для виготовлення зелених млинців сам потрібно буде лише додати якомога мілкіше подрібнений шпинат до тіста: наприклад, на літр молока потрібно буде близько 700 гр борошна і, відповідно, 300-400 гр шпинату.

Для приготування начинки потрібно буде подрібнити цибулю, гриби і куряче філе і обсмажити їх в олії. Можна викладати у млинці одразу у такому вигляді, а можна заправити, наприклад, вершковим соусом – буде ще смачніше!

Млинці з лососем і авокадо

Не найдешевший варіант, але направду неймовірно смачний, ситний і корисний. Можна готувати двома способами: нарізати авокадо і рибу скибочками, і закрутити у млинець, наче суші; а можна зробити з авокадо пасту, намастити на млинець, а вже далі викладати начинку з риби. В останньому варіанті можна імпровізувати і додати ще якихось інгредієнтів – наприклад, пармезан.

Млинці з печінковим паштетом

Цікаво, що такий варіант до вподоби навіть тим, хто не надто полюбляє печінку. А вона, між іншим, дуже корисна! Для приготування начинки-паштету потрібно разом потушкувати печінку, моркву і цибулю. Після цього за допомогою блендера перетворити усе в однорідну масу – щоб вона не була занадто сухою, додайте туди вершкового масла із розрахунку 50 г масла на 300 г паштету.

Млинці з сиром, паприкою і зеленню

Перетираємо сир із невеликою (ну, або великою – все залежить від ваших вподобань) кількістю паприки, додаєте дрібно порізаного кропу і петрушки, гарно все перемішуєте, розбиваючи великі грудочки сиру, аби маса була більш однорідною – все, смачна і корисна начинка до млинців готова!

Шоколадні млинці із фруктами

Для таких млинців краще брати темний шоколад – із приблизного розрахунку 1 плитка шоколаду на півлітра молока і 300 грам борошна. Шоколад попередньо потрібно поділити на шматки і розтопити на водяній бані, а потім додати до вже готового тіста. Також, для більшої ароматності, можна додати столову ложку рому.

Крім того, це чудовий привід використати залишки заморожених ягід та варення: у підсумку ви отримаєте неймовірний десерт. Прикрасити страву можна цукровою пудрою.

Кокосові млинці

Ступінь наповнюваності млинців кокосом може бути різною – із використанням кокосового борошна, кокосової олії і кокосової стружки, або ж лише із одним із цих інгредієнтів. Радимо звернути увагу саме на кокосову олію, адже у поєднанні з іншими, навіть «некокосовими» компонентами, вона надасть млинцям ніжності, наче там використане вершкове масло, і неймовірного запаху кокосу.

До речі, такий рецепт дуже легко адаптувати до пісного меню, практично не втрачаючи смакових властивостей. Тож запамятовуйте і радуйте себе смаколиками!

Млинці з сиром та сухофруктами

Для того, аби начинка вийшла максимально ніжною і набула консистенції крему, а не розсипчастого сиру, можна додати трохи йогурту і збити усе блендером. А вже після того, як маса буде готова, додавати у неї сухофрукти – курагу і родзинки, або ж щось більш екзотичне - сушені ананаси, папаю чи ківі. Сухофрукти перед додаванням у сир варто вимочити в гарячій воді.Також можна додати і горішки – але спершу варто їх добряче подрібнити.

Млинці з тушкованими яблуками і корицею

Рецепт підійде тим, кому ліньки готувати штрудель, а яблучних смаколиків хочеться. Тушкуємо очищені від шкірки, нарізані кубиками яблука із цукром і вершковим маслом – аби вони карамелізувалися. Додаємо до готової начинки корицю, можливо – чайну ложку рому, і загортаємо і млинці. Смачна та ароматна страва готова!

Апельсинові млинці

Для приготування такої страви можна використовувати як натуральні апельсини, так і апельсиновий сік. Втім, із власне апельсинів вийде, звісно ж, смачніше: ви можете використати у тісто не лише свіжовичавлений сік, а й дрібно натерту цедру. Для начинки можна використати, наприклад, банани – вони помякшать цитрусовий смак.

Кольорові млинці

Такі смаколики особливо сподобаються дітям. Для забарвлення не обовязково використовувати харчові барвники: можна скористатися старими добрими народними методами. Наприклад, як ми уже згадували на початку, зеленого кольору млинців можна досягти, додавши до тіста подрібнений шпинат. Для того, аби зробити фіолетові млинці, можна використати жменю ягід чорної смородини. Рожеві млинці виходять, якщо додати до тіста трохи бурякового або малинового соку. Для того, аби вийшли жовтогарячі чи навіть помаранчеві млинці, можна додати трохи куркуми. Головне тут – вдало обрати начинку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#млинці #рецепти #масниця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...