• Головна
  • Україна та Словаччина обговорили розвиток співробітництва у галузі безпеки харчових продуктів та ветеринарії (ФОТО)
20:00, 21 лютого 2019 р.

Україна та Словаччина обговорили розвиток співробітництва у галузі безпеки харчових продуктів та ветеринарії (ФОТО)

Окрему увагу учасники зiбрання зосередили на питаннях, що стосувалися боротьби iз небезпечними захворюваннями тварин, зокрема з африканською чумою свиней.

c3c6db4-9508-.jpg

c3c6db4-9508-.jpg

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа i керiвник Державної ветеринарної iнспекцiї Республiки Словаччина Йозеф Бiреш пiд час робочої зустрiчi в Ужгородi обговорили поточний стан розвитку двостороннього спiвробiтництва в галузi безпечностi харчових продуктiв та ветеринарної медицини. Участь у заходi також взяли начальник та профiльнi спецiалiсти Головного управлiння Держпродспоживслужби в Закарпатськiй областi. Володимир Лапа ознайомив свого словацького колегу зi структурою, функцiями i повноваженнями Держпродспоживслужби, її територiальних органiв та вiтчизняною системою державного контролю у сферi ветеринарної медицини.

Окрему увагу учасники зiбрання зосередили на питаннях, що стосувалися системи безпечностi харчових продуктiв, епiзоотичної ситуацiї, боротьби iз небезпечними захворюваннями тварин, зокрема з африканською чумою свиней.

За словами Голови Держпродспоживслужби, Україна зацiкавлена у вивченi словацького досвiду, починаючи вiд забезпечення епiзоотичного благополуччя, умов для реалiзацiї продукцiї невеликими фермерами на локальних ринках, i закiнчуючи практичними питаннями наближення вiтчизняного законодавства до вимог ЄС.

988bfd5-9508-1.jpg

988bfd5-9508-1.jpg

У ходi зустрiчi сторони проаналiзували погодженi мiж обома країнами мiжнароднi ветеринарнi сертифiкати. Це забезпечує пiдґрунтя для здiйснення операторами ринку України та Словаччини експортно-iмпортних операцiй тваринами i продукцiєю тваринного походження . Володимир Лапа висловив сподiвання, що зустрiч, яка вiдбулася на Закарпаттi, сприятиме розвитку подальшого спiвробiтництва мiж компетентними органами України та Словаччини, зокрема на прикордонному регiональному рiвнi, повiдомляє Держпродспоживслужба Закарпатської областi.

Читайте також: Винахід ужгородського науковця опублікували в американському виданні 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ужгород #ЄС #продукти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...