• Головна
  • "Закарпатське Божоле-2017» очима винороба Василя Головачка з Дравців: фото
15:00, 22 листопада 2017 р.

"Закарпатське Божоле-2017» очима винороба Василя Головачка з Дравців: фото

"Закарпатське Божоле-2017» очима винороба Василя Головачка з Дравців: фото

Іноді доводиться чути, що в Україні відсутня культура споживання вина. Фестиваль «Закарпатське Божоле» в Ужгороді спростовує цю думку. На цей захід з’їжджаються найкращі винороби Закарпаття, чия продукція є культурною традицією поколінь з усіма ознаками якості та особливих смаків.

Сайт міста Ужгорода після закінчення фестивалю поспілкувався з закарпатським виноробом із значним стажем у цій галузі Василем Івановичем Головачко.

Чоловік займається виноробством не мало-не багато – уже 12 років свого життя.

На запитання про те, що для нього є виноробство, Василь каже, що це захоплення, яке приносить задоволення:

«Це заняття мені передалось ще від батька. Саме він викликав в мені інтерес до виготовлення справжнього вина. Звичайно, це захоплення приносить і заробіток, який дає мені змогу далі розвиватись і творити у цій сфері».

У сім’ї винороба незмінною є традиція пригощення авторським вином на родинних застіллях: «Вино мого батька і моє вино завжди було присутнє на сімейному столі в особливі свята»,- каже Василь.

Винороб Василь Головачко виготовляє від 15 до 20 сортів вина, серед яких найулюбленішими є власні авторські вина із незвичайними таємничими назвами «Сповідь монаха» та «Білий кагор».

Унікальними сортами вина, який винороб скуштував за своє життя і визнає одними із найкращих є бургундські вина. Василь стверджує: «Ці вина заслужено вважаються одними із найкращих не лише у Франції, а й у всьому світі. Мабуть, багато б виноробів зі мною погодились».

На запитання кореспондента, чи часто бере участь у ярмарках та фестивалях вина, Василь каже: «Залюбки долучаюсь. Третій рік поспіль беру участь від 7 до 10 разів на рік».

"Mене дуже тішить, що поціновувачів натуральних вин збільшується"

Ми запитали винороба про його враження від фестивалю «Божоле-2017» який проводився на минулих вихідних в Ужгороді:

«Тільки позитивні враження, адже я мав змогу поспілкуватись та навчити ужгородців і гостей міста правильного вибору та дегустації вина. Цього року я продавав сорти сухих європейських вин та вишукані десертні. Найбільше купували мої авторські вина-«Сповідь монаха», «Білий кагор», а також «Троянду Закарпаття», каберне та мускатні вина. Мене дуже тішить що поціновувачів натуральних вин збільшується».

Ми поцікавились у Василя про ціну місця для участі у фестивалі та чи вдалось йому продати стільки вина, як планувалося:

«За місце я заплатив 7 тисяч грн. за три дні. Продав близько 200 літрів»,- коротко і трохи з сумом про свій «розлитий» труд каже Василь.

"Закарпатське Божоле-2017» очима винороба Василя Головачка з Дравців: фото, фото-1

Щодо труднощів в роботі винороба Василь стверджує: «Великою проблемою є різка зміна кліматичних умов які можуть знизити врожайність та якість винограду».

На закінчення розмови пан Головачко дав пораду всім виноробам- початківцям: «Знаєте, виноробство потребує багато зусиль та часу. Якщо ви вирішили присвятити себе цій благородній справі - сумлінно працюйте! Не бійтесь експериментувати та багато вчитись і завжди тільки розвиватись у цій справі, якщо вона дійсно вам до душі. Я б дуже хотів передати цю справу своєму поколінню».

Нагадаємо, Ужгород п’є молоде вино: фоторепортаж.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#винороб #вино #Закарпаття
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...