Сьогодні на розі Корзо і Волошина мер Ужгорода традиційно відкриє першу бочку молодого вина

Сьогодні, 16 листопада, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв на розі вулиць Корзо та Волошина традиційно відкриє першу бочку молодого закарпатського вина – це ритуал, з якого стартує «Закарпатське божоле». Початок театралізованого дійства – о 19 годині.

Фестиваль молодого вина триватиме 17-19 листопада у підвалах історико-культурного центру «Совине гніздо». Урочисте відкриття «Закарпатського божоле» – у суботу, 18 листопада. Цьогорічний фест в Ужгороді – ювілейний, уже десятий.

Нагадаємо, “Закарпатське божоле” в Ужгороді зазвичай збігається за часом зі святом молодого вина “Божоле” у Франції, традиція якого сягає XIX століття. Незмінний організатор ужгородського фесту – Спілка приватних виноградарів та виноробів Закарпаття, яку очолює Олександр Ковач, уже теж традиційно долучаються Ужгородська міська рада та комунальне підприємство “Уж-Фест”.

Вимоги до якості напоїв, які будуть представлені на фестивалі, як завжди, високі: виключно якісні молоді вина з європейських сортів винограду, а от із винограду сорту Ізабелла, будь-які вина з гібридів та плодово-ягідні представляти заборонено.

Як і торік, кожен відвідувач фестивалю зможе придбати спеціальний сувенірний бокал, до якого додаватиметься картка «народної дегустації». Цю картку можна вручити виноробу, вино якого найбільше сподобалося. Кращим виноробом свята стане той, хто збере найбільше карток «народної дегустації».

Також на фестивалі можна буде придбати продукцію закарпатських виробників сиру, мед та продукти бджільництва, солодощі.

На «Закарпатське божоле» запросили і представників профільних інститутів, зокрема Інституту виноградарства та виноробства імені Таїрова з Одеси, Академії аграрних наук, Асоціації сомельє. Пройде “круглий стіл” за участі науковців, де обговорять законопроект, який би мав спростити діяльність приватних виноробів, із Асоціацією сомельє планується проведення презентаційної дегустації тощо.

На території біля входу до підвалів «Совиного гнізда» проходитиме гастрономічний фестиваль, де можна буде спробувати страви закарпатської кухні. На сцені поруч протягом усіх трьох днів презентуватимуть розважальну програму. Хедлайнер свята – гурт “Рокаш”.

Вхід на «Закарпатське божоле» – безкоштовний.

Нагадаємо, "Закарпатське божоле": в Ужгороді на фестивалі продаватимуть 5 підприємців-харчовиків, які заплатять по 15-20 тисяч за місце.

Автор
(0 оцінок)
Якість матеріалу
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Якість матеріалу
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку