• Головна
  • 150 гривень за свинину та 105 - за курятину: чому в Ужгороді подорожчало м'ясо? (РЕПОРТАЖ)
Актуально
15:30, 9 вересня 2017 р.

150 гривень за свинину та 105 - за курятину: чому в Ужгороді подорожчало м'ясо? (РЕПОРТАЖ)

Актуально
150 гривень за свинину та 105 - за курятину: чому в Ужгороді подорожчало м'ясо? (РЕПОРТАЖ)

Нещодавно 0312.ua на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук публікував відео про те, що в Ужгороді чи не щодня дорожчає м'ясна продукція.

За інформацією експертів, вартість м'яса й надалі ставатиме ще більшою.

Кореспондент 0312.ua відвідав ринок на Корятовича, аби поспілкуватись із продавцями м'яса, дізнатись думку містян стосовно подорожчання та з'ясувати причини росту цін.

150 гривень за свинину та 105 - за курятину: чому в Ужгороді подорожчало м'ясо? (РЕПОРТАЖ), фото-1

На ринку, як завжди, людно. Хтось прицінюється до товару, дехто просто проходить ринком, аби не обходити будівлю. От тільки біля стелажів із м'ясом не так людно... 

Підходимо до пані Марини, яка торгує свининою. За її словами, на ріст цін впливає ряд факторів:

150 гривень за свинину та 105 - за курятину: чому в Ужгороді подорожчало м'ясо? (РЕПОРТАЖ), фото-2

"Все дорожчає: закупівельна ціна, бензин, корм, світло. Цей список можна продовжувати, але ви, напевно, самі розумієте... Люди й так намагаються берегти кожну копійку..."

Жінка залюбки називає ціни на свою продукцію:

"Те, що всі колись залюбки купляли, шию свині або ж м'якоть, тепер коштує 150 гривень. М'ясо (свинина - авт.) із кісточками коштує 120 гривень". 

150 гривень за свинину та 105 - за курятину: чому в Ужгороді подорожчало м'ясо? (РЕПОРТАЖ), фото-3

Зробивши декілька кадрів, прямуємо дізнаватись вартість курятини. 

Піднімаємось на другий поверх, де продають куряче м'ясо. Підходимо до однієї із продавчинь, аби поцікавитись цінами. 

150 гривень за свинину та 105 - за курятину: чому в Ужгороді подорожчало м'ясо? (РЕПОРТАЖ), фото-4

Відтак, "під диктовку" пані Вікторії записуємо. Виявляється, куряче філе коштує 95 гривень, курячі стегна - 60 гривень, печінка - 54 гривні, фарш - 55 гривень тощо. 

150 гривень за свинину та 105 - за курятину: чому в Ужгороді подорожчало м'ясо? (РЕПОРТАЖ), фото-5

Жінка перераховує ті самі причини подорожчання, що й її колега, додаючи, що на ріст цін впливає нестабільний курс гривні. 

Насамкінець, йдемо у "молочний" відділ, де жінки гуртом, аби нас зацікавити, називають вартість своєї продукції. Відтак, 1 кілограм творога коштує 30 гривень, а літр молока - 15 гривень. 

Як повідомили читачі Сайту міста Ужгорода, станом на 20.00 8 вересня ціни на куряче філе у супермаркетах знову піднялися - тепер воно коштує 104-105 гривень за кілограм.

Нагадаємо, у цьому році мінімалка в Україні може зрости до 3764 гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#м'ясо #подорожчання #ринок #Ужгород
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...