Які страви новорічної вечері сподобаються Вогняному півнику?

Уже через півдоби закарпатці проситимуть грошей і любові у Вогняного півня. Аби когутик почув не тільки бій курантів, але й ваші бажання, потрібно задобрити його смачними стравами. Дізнаймося, що повинно бути на новорічному столі, а за які наїдки півник вам не подякує. 

0312.ua писав про зворушливу історію життя півника: Петя із Ужгорода радить для везіння у Новому році закукурікати: фото.

Фаворитами Петі є цілеспрямовані люди. 2017 буде сприятливим для здійснення поставленої мети. Не забудьте сьогодні скласти список справ на наступний рік. Петя обіцяє допомогти усіх у здійсненні мрій. Тож давай кугута не миригувати новорічними стравами із курочок і півників. Зрозуміло, що Вогняний півень не почує ваші бажання, якщо ви смакуватимете запеченою курочкою чи смаженими курячими відбивнями. Від курячих яєць теж бажано відмовитися, в усякому разі, від таких страв, як фаршировані яйця. Але не забороняється використовувати цей продукт у салатах.

Для початку складіть меню страв. Щоб задобрити символа 2017-го і зробити йому приємне, постарайтеся включити до меню якомога більше різноманітних овочів. Підійдуть і салати, і гарніри, і проста нарізка. А ще багато фруктів і десерти. Для гарячих страв – баранина, яловичина і риба.

Традиційним салатом для святкування Нового року залишається "Олів’є". Вогняному півню сподобається ця страва, адже у склад входить багато овочів. Для приготування "Олів’є. Шапка Діда Мороза" візьміть яйця, картоплю, цибулю, моркву, солоні огірки, ковбасу або шинку, майонез, сіль і перець. Відваріть, охолодіть і очистіть картоплю, моркву і яйця. Цибулю дрібно поріжте. Огірки, жовтки, картоплю, шинку, половину моркви наріжте кубиками, складіть у миску, приправте і заправте майонезом. Викладіть салат на блюдо у вигляді шапки. Середину шапки прикрасити за допомогою потертої моркви, а манжет і помпон посипати натертим білком. Майонезом обережно намалювати на моркві візерунки.

PoUccVHJa4E (1)

На закуску можна приготувати рулетики з шинки. Для страви потрібні печериці, шинку, твердий сир, майонез, сіль, листя салату, оливки. Відваріть гриби і дрібно поріжте. Шинку наріжте тонкими скибочками. Сир натріть на дрібній тертці і змішайте у мисці з майонезом і печерицями. Чайною ложкою викладіть сирно-грибну масу на скибочки шинки і скрутіть рулетиком. Викладіть їх на порційне блюдо на листя салату, прикрасьте оливками. Щоб рулетики не розчинялися, скріпіть їх зубочисткою або декоративною шпажкою.

Також до вподоби Петі припаде запіканка з гарбузом і м’ясом. Аби її приготувати, потрібно взяти свинину або яловичину, гарбуз, картоплю, сметану, часник, цибулю, сіль, перець, приправи за смаком. Пропорції м’яса, гарбуза і картоплі повинні бути приблизно 1: 1: 1. Спочатку треба нарізати кубиками м’ясо, картоплю і гарбуз. Можна додати дрібно нарізану цибулю. Для соусу необхідно взяти 100 г сметани, додати в неї дрібно нарізаний часник, сіль, перець і приправи. Залити цим соусом м’ясо і овочі, добре перемішати і відправити на 40-50 хвилин у духовку, розігріту до 200-х градусів.

Півник не любить смажені і гострі страви. Тому можете приготувати смачну печену фаршировану картоплю. Для цього візьміть картоплю, яйця, шинку, бринзу або фету і жирні вершки. Зваріть картоплю у мундирі, остудіть і розріжте уздовж на дві частини. Повиймайте з картоплин серединки і заповніть дрібно нарізаними шинкою, бринзою або фетою і розтовченою м’якоттю картоплі, разом із яйцями і вершками. запікайте в духовці до утворення золотистої скоринки.

На десерт можете зготувати "поліно" із готового листкового тіста зі згущеним молоком. Для цієї простої страви потрібно вже спечене дріжджеве тісто, вершкове масло, згущене молоко і трішки коньяку. Розкачайте тісто і наріжте прямокутники смужками шириною 1,5 см.  Поставте їх в духовку та випікайте до золотистого кольору протягом 10-15 хвилин. У м’яке масло з вершків додається згущене молоко і коньяк, щоб приготувати крем для торта. Всі інгредієнти збийте до однорідної рідкої маси. Викладіть на неї перший шар паличок. Полийте його кремом і за допомогою пензлика добре розмажте по всій поверхні паличок. Зверху викладіть другий шар паличок і промажте його кремом. Аналогічно зберіть весь торт. Загорніть десерт зверху плівкою і трохи притисніть руками, туго затягніть і зафіксуйте кінці. Поставте листковий торт прямо в плівці на полицю холодильника на кілька годин, щоб просочився. Потім посипте рулет крихтами з подрібненого тіста, що залишилося. Поліно можна полити будь-яким кремом. Десерт поєднується як зі сметанним, так і з заварним кремом.

Насправді, Вогняний півень - лише символ. Хтось вірить у курячу силу, а хтось - ні. Не важливо, які страви будуть на вашому святковому столі. Головне, аби готувалися вони з любов’ю. Смачного! 

Нагадаємо, Скільки грошей ужгородці готові витратити на новорічний стіл: відео.

Автор
(0 оцінок)
Якість матеріалу
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Якість матеріалу
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку