
Культура
10:15, 9 травня 2016 р.
Ужгородка створює букети, які можна їсти
Культура
Ужгородка Катерина Бидяк створює букети, якими можна і милуватися, і поласувати. Математик за освітою розповіла, що коли обирала фах, відверто вірила: по закінченні вишу буде вчителем.
«Але сталося не так, як я планувала: навчаючись в університеті, вирішила підзаробити у квітковому магазині флористом. Якось до мене прийшов товариш із проханням виготовити його дівчині у подарунок нестандартний букет. У його розумінні це мала бути новорічна композиція з квітів та цукерок, які вона обожнювала. Але на цьому, — пригадує Катерина, — шоколадна флористика не закінчилася».

бук12
Через півроку дівчина вирішила вкласти заощадження у розвиток власної справи. Та довго вона не могла вирішити чим саме буде займатися. Хотіла відкрити магазин, в якому б продавали цукерки. Тоді Катерина створила на пробу кілька солодких композицій, але друзі наполягли: оригінальніше було б працювати саме над створенням букетів та іграшок із цукерок. Пригадує, що це було шість років тому якраз напередодні Дня усіх закоханих. Розповіла про це друзям, знайомим. І все закрутилося..

бук13
«Довгий час я працювала вдома. Друзі залучали клієнтів, створювались каталог, допомагали із матеріалами. Як робити букети і скульптури з цукерок, вчилася з Інтернету. Було досить важко. Так, на перший погляд це ніби просто – зробити композицію з квітів, але з рослинками в мене виходило набагато скоріше: півгодини — і розкішна композиція готова. А от з цукерками мені довелося працювати і по чотири, і по п’ять годин. Найдовше — десять годин — я робила майже метрової величини солодке серце. Так у процесі вчилася і вдосконалювалася. Зараз ідеї народжуються самі по собі. Відтак і працюю над тим, як їх втілити у реальність».

бук14
За словами Катерини, ідея чи тема композиції залежить від того, на яке свято і кому вона призначена. Каже, перед замовленням випитує вік, стать, захоплення і професію людини, якій готує подарунок, адже це допомагає вибрати колір, форму і навіть цукерки. Щодо матеріалів для композицій, то вони бувають різними. «Якщо роблю подарунок у кошику, то відповідно для його виготовлення потрібен сам кошик, цукерки та декорації, якщо букет — основу, «наповнювач» і оздоблення. Якщо композиція має бути у вигляді машинки, літачка, кораблика тощо — тут слід попрацювати і над створенням каркасу, — розповідає дизайнерка. – Це — найважче, бо потрібно попрацювати над формою композиції. Мова йде не про букети, чи то кошики, а про складні проекти типу літаків, автомобілів, кораблів, які мають бути копією справжніх моделей. Хоч буває складно, та від результату отримую задоволення».

бук
За словами Катерини, солодкі підкови люди просять начальникам на день народження; коляску, соску, торт з підгузків – щоб провідати породілю у пологовому або на хрестини. На весілля замовляють шоколадні корзини з шампанським, короваї і букети з цукерок. Робила дівчина і нареченим солодкі весільні букети. Окрім цукерок, використовує весь флористичний матеріал, рослини, тканини. Катерина розповідає, коли робить букети, намагається так скручувати його, щоб після того, як людина з’їсть цукерки, він не втратив вигляду і форми. Тому серед плюсів шоколадних композицій – те, що вони ніколи не зів’януть, а ще, ними можна прикрасити інтер’єр. Такий подарунок може стати приємним та солодким сюрпризом на будь-яке свято, а також бути вдалою заміною і живих квітів, і коробки цукерок.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
09:31, 26 лютого
09:31, 26 лютого
09:31, 26 лютого
09:31, 26 лютого
09:31, 26 лютого
live comments feed...