З початку року Держпродспоживслужба вилучила понад 2 тонни харчових продуктів для шкіл, що не відповідали вимогам безпечності та якості.
Як передає кореспондент Укрінформу, про це на презентації оновленого меню для їдалень закладів загальної середньої освіти сказала голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька.
Загалом, за словами Магалецької, з початку року Держпродспоживслужба провела 414 позапланових та 8 планових перевірок у сфері безпечності харчових продуктів. Було перевірено 3 966 постачальників харчових продуктів та 46 операторів ринку, які здійснюють постачання зі шкільного харчування і готують для 14 531 закладу середньої освіти. Так, за результатами перевірок було встановлено, що 11 операторів ринку не були зареєстровані у встановленому законодавством порядку, 36 операторів ринку здійснювали свою діяльність без необхідних документів дозвільного характеру. Було складено 189 приписів для обов’язкового виконання суб’єктами господарювання для усунення порушення законодавства.
Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!