«Ківіскі»: ужгородський селекціонер Стратон виготовив віскі з плодів ківі

Сьогодні вже нікого не дивує існування алкогольних напоїв, вироблених з самих різних фруктів і ягід. На полицях сучасних магазинів можна зустріти міцні напої зі слив, яблук, вишень, суниці або брусниці.

Але в Україні ще є невтомні експериментатори: біолог за освітою, і селекціонер за покликанням душі ужгородець Генріх Стратон вирішив піти далі, і виготовити український аналог шотландському віскі з плодів ківі: «ківіскі».

Генріха Стратона, який вирощує в Закарпатті ківі, знають вже й поза межами нашої області.

За словами фермера, в цьому році вже закладено 483 кг ягід ківі, відібраних з урожаю 2019 року. Примітно, що сорт ківі також не зовсім звичайний для вітчизняного аграрія: сорт «Карпат Стратона Аурум» відрізняється насичено-помаранчевим кольором м’якоті і є працею селекції самого Генріха Стратона.

Звичайно ж рецепт виготовлення незвичайного напою фермер зберігає в секреті.

А от його ківі, які можна знайти у магазинах Ужгорода рекомендують за надзвичайний смак.