Сир, вино та виступи етно-гуртів: як в Ужгороді відзначають "Закарпатське божоле"

В Ужгороді триває традиційний, дванадцятий, фестиваль молодого вина “Закарпатське Божоле”. Традиційно на фестивалі пропонують молоді вина, гарячий глінтвейн, настоянки, закарпатські, і не тільки, страви. Звісно, що всі охочі мають змогу придбати вина, сири, ковбаси, горіхи, мед, солодощі та випічку, сувеніри.

Як повідомляє Ужгородська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуку, у дворі “Совиного гнізда” облаштували тематичну фотозону, де кожен охочий зможе зробити яскраві світлини на згадку про фестиваль та Ужгород.

За словами заступника директора комунального підприємства “Під замком” Федора Коваля, цьогоріч у “Закарпатському Божоле” беруть участь 40 підприємців, половина з яких винороби. Окрім закарпатських, долучилися й підприємці з Одеси, Рівного, Тернополя.Нині на фестивалі велелюдно, приїхало сюди і чимало туристів.

Гостей на сцені розважали місцеві музиканти, зокрема народний фольклорно-етнографічний ансамбль “Ужгород”, вокальний дует “Писанка”, а вечірню концертну програму доповнили закарпатські етногурти “Анця” та “Рокаш”. Сьогодні ж, у неділі, на сцені фесту виступить гурт "Вандор".