Уже зовсім трохи залишилось до найголовнішого свята ужгородських вірників східного обряду – Різдва Христового. З давніх-давен у християнських сім’ях повелась традиція приготування у переддень Різдва 12 страв, які символізують 12 апостолів.
З цієї нагоди сайт 0312.ua підрахував приблизну вартість різдвяного меню. До уваги взяті ціни на кожен окремий інгредієнт. Перелік страв, можливо, не на 100% співпадатиме із Вашим, однак щось корисне у цьому списку може взяти для себе кожен.
- Свіжі шампіньйони (400 г)
- 2 буряки
- Цибулина
- Морквина
- 1 кг картоплі
- 100 г олії
- 2/3 склянки квашеної капусти
- 2 шт. часнику
- 150 г капусти
- Лавровий лист
= 61.00 грн.
- Тушкована капуста з грибами
тушкована капуста з грибами
- 11-12 шт. капустяного листя
- 0,5 кг картоплі
- 1 цибулина
- 1 морква
- Томатна паста
- Лавровий лист
- Зелень (на смак)
- 200 г олії
= 25.55 грн.
- Салат із буряка і малосольного оселедця
Салат із буряка і малосольного оселедця
- 300 г малосольного оселедця
- 2 буряки
- 1 цибулина
- 2 ст. л. олії
= 21.50 грн.
cалат із квашеної капусти маринованих огірків цибулі
- 500 г маринованих огірків
- 500 г маринованої капусти
- Цибулина
- Олія (на смак)
= 40.00 грн.
- Гостра приправа із товченого часнику, чорного перцю, укропу, томатної пасти та олії.
- 400 г квасолі (у банці)
- 2 яйця
- 200 г батона
- Півсклянки води
- Спеції
= 26.60 грн.
- Варена картопля, змащена часником з олією
- 1 кг картоплі
- 2 шт. часнику
- Олія (смак)
= 11.10 грн.
Підсумкова вартість різдвяного меню, враховуючи вартість інгредієнтів, які входять практично до кожної із страв (спеції, олія) складає588.06 грн.